hp1a.jpg

Interview Quint de Groot

Bij welke organisatie doe je vrijwilligerswerk?
Ik doe vrijwilligerswerk bij jongerencentrum Casa in Heerenveen. Hiervoor deed ik al vrijwilligerswerk bij de basketbalvereniging en later bij de Zomerspelweek. Ik werd bekend met Casa omdat we met de vrijwilligers van de Zomerspelweek een vergadering bij Casa hadden. Ik moest vervolgens een maatschappelijke stage lopen wat ik bij Casa kon doen en ik ben hier vevolgens gebleven als vrijwilliger.

 

Waaruit bestaat je werk als vrijwilliger?
Ik doe allerlei werkzaamheden bij Casa. Ik haal de boodschappen die ik doorkrijg van de mensen achter de bar. Ik help in de beveiliging bij feestjes binnen Casa maar ik heb dit ook al eens gedaan via Casa bij een schoolfeest op een andere locatie. Daarnaast heb ik meegeholpen met het opknappen van o.a. de praktijkruimte, ik sta soms achter de bar en doe verder allerlei klusjes die op dat moment moeten gebeuren.

Hoeveel uren per week ben je ermee bezig?
Het is lastig om precies aan te geven hoeveel uren ik aan het vrijwilligerswerk besteed. Ik kom in mijn vrije tijd ook veel bij Casa, dus ook wanneer ik geen vrijwilligerswerk doe. Ik denk dat ik ongeveer 4 tot 5 uur per week echt met het vrijwilligerswerk bezig ben.

Wat is je motivatie om vrijwilligerswerk te doen?
Het is erg gezellig om met elkaar bezig te zijn, we hebben veel lol. Casa is een fijne plek voor jongeren, het is leuk om daarin iets te kunnen betekenen.

Wat is je beste herinnering aan het vrijwilligerswerk?
Ik heb eens geholpen met de opbouw van Streetball Masters in Heerenveen (basketballevenement). Als waardering voor mijn inzet werd ik vervolgens gevraagd om de volgende dag mee te gaan naar een evenement in Den Bosch. Verder zijn er veel dingen leuk aan dit werk. Ik doe niks met tegenzin, of het nu de beveiliging, het bijhouden van de voorraad of het klussen is. Ik vind de bardienst ook erg leuk maar daar is in principe een vaste ploeg voor. We hebben daarbij een hele goede band onderling.

Waarom zouden mensen bij jongerencentrum Casa vrijwilligerswerk moeten doen?
Het is erg gezellig, we doen leuke dingen met elkaar. Alle werkzaamheden zijn leuk om te doen en je kunt iets voor een ander doen. Het is een leuke plek voor jongeren.

Wat zou je kwijt willen aan mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen?
Ga gewoon eens kijken wat het is. Denk er goed over na, je kunt echt iets betekenen voor een ander. Het is gezellig en leuk om te doen. Ik vind wel dat het voor iedereen een vrije keuze moet zijn om wel of niet vrijwilligerswerk te gaan doen.

Met welke bekende Nederlander zou je weleens vrijwilligerswerk willen doen en waarom?
Ik zou weleens vrijwilligerswerk met een bekende DJ willen doen, ik vind muziek namelijk erg leuk. Ook zou ik weleens met de drie presentatoren van StukTV (entertainmentplatform waarbij de kijker wekelijks bepaalt wat de presentatoren moeten uitvoeren) vrijwilligerswerk in Casa willen doen.