hp1e.jpg

Interview Tennisvereniging Oranjewoud

Bij welke organisatie doen jullie vrijwilligerswerk?
Bij tennisvereniging Oranjewoud doen wij vrijwilligerswerk. De club bestaat al sinds 1932 en staat bekend om haar actieve en gezellige leden! Het accent ligt natuurlijk op tennissen, maar wij vinden gezelligheid buiten de banen ook van groot belang. Zo organiseren wij ook in het winterseizoen wel kaartavonden e.d.

 

Waaruit bestaat jullie werk als vrijwilliger?
Er zijn verschillende groepen actief als vrijwilliger. Naast het bestuur is er een commerciële commissie, kantine- en toernooicommissie en het parkbeheer. De laatste groep opereert voornamelijk in stilte, zij zijn actief als er niet gespeeld wordt, maar wel superbelangrijk voor de club. Uiteraard zijn er naast bestuur en commissies nog tal van vrijwilligers actief.
Samen zorgen we voor een actieve club, wat meer is dan tennis alleen.

Hoeveel uren per week zijn jullie hiermee bezig?
De winterstop niet meegerekend, 1 à 2 avonden in de week.

Wat is jullie motivatie om vrijwilligerswerk te doen?
Samen wat bereiken voor de tennisclub is een belangrijke motivatie. Het is fijn om wat terug te doen voor de maatschappij en de vereniging en ook het sociale aspect in stand te houden van de sport. Je bent lid van een vereniging omdat je van tennis houdt. Tegelijkertijd is een vereniging geen full-service organisatie, je moet het samen doen!

Wat is jullie beste herinnering aan het vrijwilligerswerk?
De waardering van de leden is heel fijn, maar ook als een toernooi goed is afgerond. Dat er laatst bij het clubkampioenschap 70 deelnemers waren, bedenk je bij jezelf: Jeetje, wat mooi! De club leeft!

Vertel in 2 zinnen waarom mensen bij jullie organisatie vrijwilligerswerk zouden moeten doen?
Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan en het sociale aspect van het samen doen is doorslaggevend.

Wat zouden jullie kwijt willen aan mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen?
Het is leuker dan de meesten vooraf denken, er geen minimum of maximum tijd wat je moet investeren. Vele handen maken licht werk en als elk lid 2- 4 uurtjes in een seizoen vrijwilligerswerk voor de club zou doen, zou al het werk binnen de club gedaan zijn, zonder dat de “vaste groep” vrijwilligers “overuren ” hoeft te draaien.

Het mooie is ook dat je je medeleden beter leert kennen, je sociale netwerk wordt uitgebreid en je komt interessante mensen tegen.

Met welke ‘bekende’ Nederlander zouden jullie weleens vrijwilligerswerk willen doen? En waarom?
Richard Krajicek zou wel de ultieme keuze zijn! Hij is een idool van vroeger, maar ook een rustige en nette jongen die veel respect krijgt op de baan, maar er ook naast. Hij is normaal gebleven, geen sterallures gekregen.

Foto tennisvereniging Oranjewoud website