hp1a.jpg

Winnaars Zilveren Duim 2011

De Zilveren Duimbokaal, de Vrijwilligersprijs 2011 van Heerenveen, is donderdagavond toegekend aan Jeen Akkerman uit Nieuwehorne en de Voedselbank Heerenveen. Zij verdienden hun prijzen in de categorie 'individueel' en 'groepen'. De twee bokalen en een zilveren speld in de vorm van een omhoog gestoken duim werden uitgereikt in Hotel Heidehof door wethouder Lykele Buwalda en Froukje Nijholt en Harry de Jong van de Heerenveense Courant.

Dit jaar was er voor het eerst ook een publieksprijs. Deze ging in genoemde categorieën eveneens naar Jeen Akkerman en de Voedselbank. Dat betekende dat zij naast genoemde prijzen ook nog een taart in ontvangst mochten nemen. Akkerman zet zich al jaren in voor 'zijn' dorpshuis De Kiekenhof, terwijl de medewerkers van De Voedselbank gratis levensmiddelen ter beschikking stellen aan huishoudens die onvoldoende in hun levensonderhoud kunnen voorzien. 
In de groepscategorie was naast de Voedselbank ook het Astmafonds genomineerd. Voor hen was er als tweede prijs een zilveren speld. Die was er ook voor Riekele Hoekstra en Brannie de Vos, die in de categorie individueel op respectievelijk de tweede en derde plaats eindigden. Hoekstra is vrijwilliger bij VV Mildam en De Vos doet vrijwilligerswerk in Serviceflat Oranjewoud. Lykele Buwalda benadrukte tijdens de uitreiking nogmaals het belang van vrijwilligers. ,,Zij zetten zich zonder poespas in voor anderen en dragen er aan bij dat Heerenveen leefbaarder wordt.’’

De uitreiking van de Zilveren Duim is een initiatief van de Heerenveense Courant, samen met het Vrijwilligers Servicepunt en de gemeente Heerenveen. De prijs werd dit jaar alweer voor de zevende maal uitgereikt.

 Winnaars Zilveren Duim 2011
Op de foto: De in de prijzen gevallen vrijwilligers, genomineerden, juryleden en de wethouder bijeen in Hotel Heidehof (Foto Hielke Weening)