hp1a.jpg

200ste vrijwilliger in 2011

Het Vrijwilliger Servicepunt (VSP) is een onderdeel van Caleidoscoop.
Het VSP is een organisatie die mensen helpt bij het zoeken naar vrijwilligerswerk.
Het VSP heeft een lage drempel. Mensen kunnen zo binnen stappen om zich aan te melden voor vrijwilligerswerk. Het VSP heeft de afgelopen maanden weer volop nieuwe vacatures binnen gekregen, en er is altijd een vrijwilligersbaan voor u.

Donderdag 1 december jl., is op het Vrijwilligers servicepunt in Heerenveen de tweehonderdste vrijwilliger van dit jaar ingeschreven.
Dit was Tineke Vijlbrief. Zij werd ingeschreven door Angelique Stoelwinder, stagiaire van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

200ste vrijwilliger in 2011

Tineke heeft jarenlang gewerkt in de hulpverlening als ouderenadviseur. Ook heeft zij een tijd gewerkt als woonbegeleidster bij MEE Friesland. Daarnaast heeft zij ervaring met vrijwilligerswerk. Zo heeft zij vrijwilligerswerk gedaan met asielzoekers, is zij maatje geweest voor MEE Friesland en was zij vrijwilligster bij de ANBO als belangenbehartiger. 

”Ik heb tijdens mijn werk en ook bij het vrijwilligerswerk veel mensen geholpen die ondersteuning nodig hadden. Ik heb verschillende soorten problematiek gezien. Nu ik gepensioneerd ben wilde ik wat anders gaan doen. Nu neem ik vacatures mee voor vrijwilligerswerk bij een museum. Iets totaal anders dan wat ik altijd heb gedaan. Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen. De waardering die je terugkrijgt maakt jezelf blij en is een erkenning voor jou. Sta vooral open voor elkaar. Van elkaar kun je leren.“

2011 is ook het Europees jaar van de vrijwilliger. De hoofddoelen van EJV zijn; vieren en waarderen van de kracht van het Nederlandse vrijwilligerswerk, het brede publiek laten zien welke soorten vrijwilligerswerk er zijn en een gunstig klimaat voor het vrijwilligerswerk behouden.
Geïnspireerd en geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Wij hebben diverse vrijwilligerswerk vacatures op onze website www.vrijwilligerswerkheerenveen.nl. Kom gerust binnen bij ons kantoor aan de Crackstraat 1 in Heerenveen. Wij zijn geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast zitten wij op de ochtenden van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur t/m 12.00 uur op Werkstate, Trambaan 1 in Heerenveen.