hp1a.jpg

NL DOET 2010

Op 19 en 20 maart 2010 organiseren het Oranjefonds en Movisie weer de landelijke grootscheepse vrijwilligersactie. U kent deze waarschijnlijk als Make A Difference Day (MADD), maar vanaf nu heet het NL DOET. Na vijf jaar gaat het evenement een nieuwe fase in waarbij een nieuwe naam past.

Tijdens NL DOET is het mogelijk om kennis te maken met vrijwilligerswerk of om als organisatie klussen aan te bieden voor groepen vrijwilligers. Op 19 en 20 maart steken naar verwachting 100.000 mensen de handen uit de mouwen! NL DOET richt zich in 2010 vooral op groepen die een vrijwilligersklus gaan doen. Er wordt een mogelijkheid geboden om als groep een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren, nieuwe vaardigheden op te doen en vooral samen een leuke dag te hebben!

Het Vrijwilligers Servicepunt is op zoek naar organisaties die een leuke klus hebben voor vrijwilligers en we zijn op zoek naar groepen mensen (collega’s, bedrijven, vriendengroepen, sportteams) die op een van deze dagen een dag vrijwilligerswerk willen doen. Voorbeelden van klussen zijn:

  • Verven van een clubhuis
  • Een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis
  • Op orde brengen van de administratie.

Wat levert meedoen aan NL DOET op? Het is een laagdrempelige manier om te laten zien wat u al doet voor de samenleving. Ook bedrijfsmatig kan het u veel opleveren, zoals gemotiveerde medewerkers, blikverruiming, gratis positieve media-aandacht, toegang tot nieuwe netwerken en inspiratie.

Het Vrijwilligers Servicepunt zorgt er dan voor dat de klus aangemeld wordt op de website van NL DOET en kan dan ook meteen op zoek naar mensen die deze klus willen uitvoeren. Het aanmelden van klussen kan d.m.v. het ingevulde aanmeldingsformulier (Word-document) te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Ellen Akkerman (06 - 5232 7683) of Liza de Vries (06 - 1192 1509).