hp1a.jpg

Geslaagd vrijwilligerscafé in Heerenveen

Op 4 juni 2011 stond het Vrijwilligers Servicepunt van Caleidoscoop op de multiculturele markt in het centrum van Heerenveen.

We hebben voor één dagje het Vrijwilligerscafé geopend waar we in gesprek gingen met mensen onder het genot van een kopje koffie of thee. Gezien de warme temperatuur was het misschien een beter idee om wat fris aan te bieden. De markt werd goed bezocht en we hebben mensen geïnformeerd over het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Tijdens de gesprekken bleek dat veel mensen actief waren als vrijwilliger. Van de kerk tot op school bij de kinderen en de sportclub. 

We hebben geprobeerd om mensen te informeren over vrijwilligerswerk. Het is belangrijk om vrijwilligerswerk onder de aandacht te blijven brengen. Door mensen een kopje koffie aan te bieden was een praatje snel gemaakt. Een kopje koffie of thee hoort volgens ons bij vrijwilligerswerk omdat vrijwilligerswerk vooral leuk moet zijn.

Daarnaast hebben we gesproken over de trends en veranderingen in het vrijwilligerswerk en de verschillende soorten vrijwilligers. Veel organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers, maar zoeken naar vrijwilligers zoals ze dit altijd gedaan hebben. We hebben de organisaties gewezen op de internetcursus vinden en binden van vrijwilligers.

Al met al een geslaagde dag!