hp1d.jpg

Internetcursus 'Vrijwilligers vinden en binden' voor organisaties

Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen. En om deze vrijwilligers actief en gemotiveerd te houden. Het e-learningprogramma Vrijwilligers vinden en binden leert vrijwilligersorganisaties op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe ze de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunnen aanpakken.

Deelnemers bekijken online een video en beantwoorden interactieve vragen waarmee ze direct feedback krijgen op de gemaakte keuzes. Met dit e-learningprogramma kunnen vrijwilligersorganisaties op elk moment van de dag en vanuit huis de basisbeginselen van vrijwilligersmanagement leren. 

Wat leert u?

Richard Nijhof van vrijwilligersorganisatie 4life laat zien hoe zij succesvol vrijwilligers kunnen vinden en binden aan de hand van de vrijwilligers Joop, Sacha en Zara. Naast het toepassen van de welbekende wervingscirkel, leert u ook welke beweegredenen vrijwilligers kunnen hebben en hoe u daar in de werving en begeleiding op in kunt spelen. Ook leert u dat er verschillende manieren zijn waarop vrijwilligers binnen de organisatie actief kunnen zijn en hoe u dit zodanig kunt organiseren dat het vrijwilligerswerk aantrekkelijker wordt voor diverse doelgroepen.

Hoe werkt het?

In de online cursus bekijkt u een video die ongeveer 50 minuten duurt. Hierin worden tussentijds interactieve vragen gesteld waarbij u direct feedback krijgt op de gemaakte keuzes. Ook worden er enkele open vragen gesteld zodat u automatisch de vertaalslag maakt naar uw eigen organisatie. Deze antwoorden komen te staan in een persoonlijk actieplan. Hiermee heeft u ook direct een plan van aanpak om het geleerde in de praktijk toe te passen. Aan het volgen van de cursus zijn verder geen kosten verbonden.

Ga naar www.vrijwilligerswerkacademie.nl meldt u aan en volg de gratis cursus Vrijwilligers vinden en binden.