hp1e.jpg

Vrijwilligerswerk werkt! (vooraankondiging)

Houd donderdag 17 november van 16.15 tot en met 21.30 uur maar alvast afspraakvrij in uw agenda, want dan organiseren Partoer CMO Fryslân, de Friese vrijwilligerscentrales, Sport Fryslân en Doarpswurk de provinciale werkconferentie Vrijwilligerswerk werkt! met aansluitend het Frysk Frijwilligerswurkdebat. Hiervoor nodigen wij u alvast van harte uit in de Skâns te Gorredijk!

De werkconferentie dient als interactief informatieplein voor Friese gemeenten, ondersteuningsorganisaties (vrijwilligerscentrales), maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Centraal staan de actuele ontwikkelingen binnen het vrijwilligerswerk en de diversiteit en kansen van vrijwillige inzet anno 2011. Thema’s als Social Media, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, Interculturalisatie, Effecten van de stelselwijziging, Geleid vrijwilligerswerk en Vinden en binden van de ‘vrijwilliger nieuwe stijl’ zullen middels  workshops de revue passeren. Hier kunt u uw rugzak vullen met praktische bagage en goede voorbeelden uit de Friese praktijk.

Tijdens het gezamenlijke diner krijgt u de mogelijk om in het Adviescafé kennis en ervaring uit te wisselen of aan te schuiven bij professionals aan thematafels over bijvoorbeeld Fondswerving, BTW-afdracht, Twitteren en de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet: Goed geregeld!.

Nadat u uzelf heeft gevoed met informatie en inspirerende ontmoetingen, zijn wij benieuwd naar uw mening tijdens het Frysk Frijwilligerswurkdebat onder leiding van een inspirerende gespreksleider. Vanuit actuele politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen doen zich diverse discussies voor die van invloed zijn op de praktijk. Hoe zorgen wij; de Provincie, Friese gemeenten, ondersteuningsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers en u, er gezamenlijk voor dat het vrijwilligerswerk in Friesland werkt én in de toekomst blijft werken?

In september 2011 ontvangt u de officiële uitnodiging met hierin het exacte programma en informatie over de aanmelding.

Voor vragen en/of informatie kunt u terecht bij Partoer CMO Fryslân,

Els Hiemstra
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (058) 234 85 15

Anne Meijs Schuurman
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (058) 234 84 91

Bron: Vooraankondiging Vrijwilligerswerk werkt! (pdf)