hp1b.jpg

HeerenveenHelpt!

Helpen en geholpen worden, dat maakt onze samenleving een stukje fijner. De gemeente Heerenveen wil inwoners helpen bij het zoeken en het vinden van passende oplossingen en mogelijkheden, op het gebied van zorg, jeugd en werk, wonen en welzijn. De gemeente heeft hiervoor een digitaal informatieloket voor formele én informele zorg en hulp beschikbaar: HeerenveenHelpt.nl.

Klik hier voor een informatiefilmpje over HeerenveenHelpt!

 


HeerenveenHelpt.nl geeft alle inwoners laagdrempelig en toegankelijk, snel en simpel, voorbeelden en informatie. Heb je moeite met koken omdat je in een rolstoel zit? HeerenveenHelpt.nl laat zien wat je zelf zou kunnen doen. Ben je op zoek naar zorg, sport of gezelligheid in de buurt? Via ‘Mijn Buurt’ zie je snel waar organisaties zitten en welke activiteiten er worden georganiseerd. Maar HeerenveenHelpt.nl is er niet alleen om het antwoord te vinden op je vragen.

Je kunt via de site ook iemand anders helpen of zelf om hulp vragen. Een soort digitaal trefpunt voor hulp. Er is daarnaast een mogelijkheid een hulpnetwerk aan te maken. Dit is handig als je samen met anderen zorgt voor een vriend of familielid. Je kunt dan gezamenlijk een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen. Voor de koppeling van de zorgvraag en helpers maken we gebruik van de infrastructuur van WeHelpen. Samen dragen we zorg voor een toekomst waarin elkaar helpen weer vanzelfsprekend is.

Bezoekers van de website kunnen problemen in eerste instantie zoveel mogelijk zelf oplossen. Lukt dat niet, dan zijn er allerlei suggesties om samen met de directe omgeving oplossingen te zoeken. Ook professionals kunnen gebruik maken van de informatie op HeerenveenHelpt.nl en hebben daarvoor speciale zoekmogelijkheden. Daarnaast kunnen professionals bewoners stimuleren een sociaal netwerk op te bouwen: eventueel kunnen ze samen een verzoek tot hulp online plaatsen. En tenslotte biedt de website professionals een middel om bewoners te motiveren zelf actief te worden in hun buurt.

Heb je iemand in je buurt die veel hulp nodig heeft, dan kun je bijvoorbeeld aanbieden dat jij de hond uitlaat en een buurman helpt met de boodschappen.

Zo helpen we elkaar: HeerenveenHelpt.nl.

Stel uw vraag
Het makkelijkst werkt Heerenveen helpt, als u gewoon een vraag in de zoekbalk typt. Als we niet precies weten wat u bedoelt vragen we verder, en anders geeft de Jalp direct het beste antwoord dat we kunnen vinden.

Blader door onderwerpen
Als u geen specifieke vraag heeft, maar iets wilt lezen over een bepaald onderwerp of situatie, blader dan door de verschillende onderwerpen die gerangschikt staan in rubrieken.

Lees een verhaal
Gerard van Dam, Erica Schaap en anderen vertellen hun eigen verhaal, over wat ze hebben meegemaakt, ervaren en hoe zij dingen doen. Misschien kijkt u hierdoor ook anders naar uw eigen situatie.

Verken uw buurt
Bent u op zoek naar zorg, sport of gezelligheid in de buurt? Kies dan in menu voor Mijn buurt. Op de kaart van uw wijk ziet u snel waar organisaties zitten. En welke activiteiten er worden georganiseerd.