hp1b.jpg

Dag van de mantelzorg, 9 november 2013

Zonder het zelf te weten zijn veel mensen mantelzorger. Mantelzorg­ers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, buur of kennis. Mantel­zorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. In die zin is mantelzorg dus geen keuze maar meer een gevolg van de omstan­digheden. Iemand in uw eigen omgeving wordt ziek en omdat u zich verbonden voelt met deze persoon neemt u ook een groot gedeelte van de verzorging voor uw rekening. Daar komt nog bij dat mantelzorg vaak langdurig en intensief is.

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Heerenveen en heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wilt u graag uw verhaal kwijt? Dan bent u van harte welkom op de dag van de mantelzorg die dit jaar plaats zal vinden op zaterdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum de As in Heerenveen.

Het programma is zo samengesteld dat u toekomt aan een gezellig gesprek met elkaar, maar ook met zorgprofessionals. U kunt informatie krijgen over de mogelijkheden voor mantelzorgers. Verder kunt u deze ochtend genieten van een heerlijke high tea.

Er zijn aan deze ochtend geen kosten verbonden. Wilt u deelnemen aan de ontmoetingsochtend voor mantelzorgers? Heeft u thuis vervangende zorg nodig of vervoer naar wijkcentrum de As?

Meld u dan aan door contact op te nemen met het Vrijwilligers Service Punt van Caleidoscoop, tel: 0513-645881, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt zich opgeven voor de dag van de mantelzorg tot 1 november 2013.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Heerenveen.

logo mantelzorg