hp1c.jpg

Winnaars Vrijwilligersprijs Zilveren Duim 2012

Donderdagavond 21 maart zijn in restaurant De Koningshof de vrijwilligers van het jaar 2012 bekend gemaakt. Vrijwilliger Andries Brandinga van dorpshuis ‘By de Fjilden’ in Tjalleberd heeft de Zilveren duim gewonnen als individuele vrijwilliger. Voor de categorie groepen is de keuze gevallen op twee groepen die beide de eerste prijs ontvingen: Us Swimbad Jubbega en Jurycorps Koninklijke IJsvereniging Thialf. Us Swimbad Jubbega ging er ook met de publieksprijs vandoor. Keimpe Annema, van de brandweer en Heerenveense Wandel Federatie, won bij de individuele vrijwilligers de publieksprijs.

Een gedeelde tweede plaats was er voor Koop Koopstra van Over Wonen Gesproken en Keimpe Annema die tevens de publieksprijs won. Jongerencentrum Casa won de aanmoedigingsprijs. Zij hebben fantastisch werk verricht om de plannen rond het nieuwe jongerencentrum te verwezenlijken. De publieksprijzen werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Mensen konden tot 15 maart stemmen op hun favoriet.
De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Heerenveense Courant, op initiatief van het Vrijwilligers Servicepunt en de gemeente Heerenveen. Met de bokalen willen de partijen het belangrijke werk van vrijwilligers in Heerenveen belichten. De jury van de Vrijwilligersprijs bestaat uit Heerenveense Courant, Caleidoscoop en de gemeente Heerenveen.